streda 11. marca 2015

Počasie tu a práve teraz

Život včiel nie je len o hardvéri, úli a manažérskych technikách, ale je v konečnom dôsledku o počasí. O vývoji v prírode. Teda o tom, čo príroda včelám ponúka. Pre spolužitie včelára so včielkami je preto dôležité, získať čo najviac informácií o počasí s podrobnou predpoveďou. Keď takéto informácie včelár získa, môže si podľa predpovede o počasí naplánovať predpokladané práce pri včelách v ktorýkoľvek deň v týždni.
Pracovné vyťaženie včelára je závislé na tom, aké teplé, studené, daždivé, zasnežené, ľadové, vlhké alebo suché počasie, môže byť. Podrobné predpovede počasia získate na internete na viacerých webových stránkach. Nájdete tam predpovede hodinové, denné, víkendové, na pätnásť dní, aj na celý mesiac. Podrobná predpoveď na pätnásť dní vám presne napovie, koľko zrážok môžete očakávať alebo aká bude teplota. Zistíte tak pravdepodobnosť o tom, čo sa vo včelstvách bude diať a ktoré práce musíte neodkladne urobiť.
Kompletný prístup k denným údajom o počasí vo vašej obci, cez počitač, ako jedinečný nástroj pre sledovanie predpovede počasia, vám ponúka aj teplotné grafy, satelitné snímky, animácie ... S predpoveďou počasia včelár musí žiť. 


Z obrázka sa dá vyčítať, že pred veľkou nocou bude asi dva týždne príjemné a primerane teplé počasie. To je vhodný čas na rýchlu prehliadku včelstiev po prezimovaní.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára