pondelok 12. marca 2018

Prášenie, prvý jarný prelet včiel

Predpoveď počasia už pár týždňov avizovala, že okolo desiateho marca prídu teplejšie dni. A naozaj, v piatok ráno, 9.3.2018, sa hneď zdalo, že bude teplý deň. Okná na aute boli na dvore ráno ešte primrznuté, no keď začalo spoza Choča vychádzať slniečko, tak to bola v povetrí perfektná atmosféra. Takže cez víkend, pred Gregorom, som očakával, že včielky vyletia po zime z úľov. 
V piatok dopoludnia vystúpila teplota na +7°C. Na dvore bolo okamžite počuť bzukot včiel. Slniečko im svietilo priamo do letáčov. Vyleteli z úľov a hľadali vodu v okolí. Sú to naozaj deti slnka. Na prvý jarný prelet včely potrebujú slnečný deň bez vetra s teplotou aspoň 10°C. A také dni sme u nás mali práve uplynulý víkend. Každý deň upratovali v úľoch.
V nedeľu, 11.3.2018, bol naozaj dokonalý prelet včiel. Všetky sa preleteli a vyprášili. V pondelok máme Gregora, ľady idú do mora. Keď úle po zime reštartujú, včely už žiadna nepriazeń počasia nemôže zastaviť v plodovaní. Práve cez veľkonočné sviatky sa narodí prvý jarný plod včiel. Cez veľkú noc bude hodne práce vo včelíne.







  

2 komentáre:

  1. When beehives are renewed in winter, http://customresearchpapers.ws/ bees can no longer stop on fertilization, it is through the Easter holidays that the first spring bee will be born.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Hương Lâm chuyên dịch vụ cho thuê máy photocopy màu hoặc bán máy photocopy màu uy tín, giá rẻ tại TP.HCM và giải đáp máy photocopy nào tốt nhất cũng như link download driver toshiba 456 chính xác.

    OdpovedaťOdstrániť